Las Vegas er primært et sted hvor man har det rigtig sjovt – men der er også en alvorlig side – herunder atombombe-prøvesprængning. I 1951 byggede man Nevada Test Site, kun 105 km fra Las Vegas. Her testede man atombomber i de næste 12 år. Beboerne i Las Vegas kunne se paddehatteskyer og de var udsat for radioaktivt nedfald frem til 1963, hvor en traktat gjorde at alle fremtidige bombetests skulle udføres under jorden. National Atomic Testing Museum fortæller historien om tiden med atombombe-tests i Las Vegas.

National Atomic Testing Museum
National Atomic Testing Museum

Museet åbnede i marts 2005, som en non-profit organisation. Det ligger ikke så langt fra McCarran International Airport. En af måderne de tjener penge til driften på, er salg af nummerplader udstedt af Nevada Department of Motor Vehicles. Den 31. december underskrev præsident Barack Obama en lov, der gjorde at National Atomic Testing Museum blev et af de 37 nationale museer i USA.

På museet dækker man perioden fra den første test d. 27. januar 1951 og frem til i dag. Man kan bl.a. se geigertællere, badges der måler radioaktivitet, diverse testudstyr og forskellige ting der har været på testområdet. Der er også en udstilling om Area 51. Hvis man er historie-interesseret er museet en spændende udflugt, hvor man får en smule alvor til sit ophold i Las Vegas.

National Atomic Testing Museum
National Atomic Testing Museum

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.