High Roller er verdens største Pariserhjul – lige midt i Las Vegas. Det er 167,6 meter højt og har en diameter på 158,5 meter. Turen rundt tager 30 minutter, og lige som i London stopper hjulet ikke, man stiger ombord mens det kører rundt.

High Roller - Foto: André Stæhr
High Roller – Foto: André Stæhr

Historien
High Roller blev annonceret i august 2011 og ligger i bunden af LINQ promenaden, bag Hotel Flamingo og Hotel LinQ.

Hjulet roterer på et par specialdesignede sfæriske rullelejer, der hver vejer cirka 8.800 kg. Der er 28 kabiner med glas hele vejen rundt, med plads til 40 mennesker i hver (så mange kommer de normalt ikke ind). Hver kabine styres af en motor, så den altid er vandret. Hver vogn vejer 22T, der er 2.000 LED lys på hjulet, der skifter farve mens hjulet kører. Hjulet holdes på plads af 112 kabler inde i hjulet, med en samlet længde på omkring 7,7 km.

High Roller. Hver vogn vejer 8,8 tons - Foto: André Stæhr
High Roller. Hver vogn vejer 8,8 tons – Foto: André Stæhr

High Roller åbnede for publikum den 31. Marts 2014. Turen koster 27$ for en dagstur og 37$ for en tur efter kl 18.00. På turen er der en speaker der taler lige lovlig meget, men det kan man godt se bort fra – for udsynet er fantastisk. Der er virkelig gode muligheder for at tage nogen gode billeder af Las Vegas.

High Roller - Foto: André Stæhr
High Roller – Foto: André Stæhr

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.