Når man køber mad på en restaurant, kører i taxi eller går på bar, forventes det at man giver drikkepenge. Det skyldes at medarbejderne er så lavtlønnede, at drikkepenge er en del af lønnen. Den eneste grund til ikke at give drikkepenge, er hvis man bliver sjoflet af betjeningen. Og det sker meget sjældent.
Normalt giver man drikkepenge i kontanter, men man kan godt give dem via kreditkortet. Et godt råd er at have en god stak 1 dollar-sedler med sig, så det er nemt at give drikkepenge.

Og hvem skal så have hvad? Her er en lille guide, til dette til tider svære område:
Restaurant
På en restaurant er det kutyme at give mellem 15 og 20% af regningen. I Las Vegas er det meget normalt at det er trykt på regningen hvad der skal betales i drikkepenge. Der vil stå gratuity på regningen.

Er man f.eks. 6 personer i selskabet eller mere, vil drikkepengene automatisk blive lagt på.
Spiser man buffet, skal man også lægge et par dollars pr. person.
Bar
Er du på bar, giver man som regel 1 dollar, hver gang man bestiller. Bestiller man flere drinks, lægger man et par dollars mere.
Stuepigen
Man lægger 1 dollar om dagen på sengen, så hun kan se det er til hende. De må ikke røre penge der ikke ligger på sengen. Det er fyringsgrund.
Taxi
Her forventes det at man giver 15-20%. Betaler man med kort, vil der ofte være en knap der giver drikkepenge.
Kører du med BigBus, er det god stil at smide et par dollars når man står af bussen.